Filmen Food, Inc får effekter i snabbmatsindustrin

Filmen Food, Inc får effekter i snabbmatsindustrin

Sommarens kanske mest omtalade dokumentär i USA är Food Inc, en film som vi på CSR i Praktiken.se skrivit om tidigare.

Filmen skulle ju kunna få de stora företagen och kedjorna att gå i försvarsställning, vilket många också gjort, men snabbmatskedjan Chipotle Mexican Grill har istället valt att bidra till att sprida filmen, rapporterar Environmental Leader. Chipotle gör dels reklam för filmen på sina restauranger och sponsrar dessutom gratisvisningar i 32 städer. Det är naturligtvis en smart idé för att samtidigt sätta fokus på det Chipotle själva gjort på området.

”Jag hoppas alla våra kunder ser den här filmen. Ju mer de vet om var maten kommer ifrån, ju mer kommer de uppskatta det vi gör.” säger grundaren Steve Ells. De senaste åren har Chipotle vidtagit en hel del åtgärder för att ”förändra det sätt som världen tänker om och äter mat” enligt ett pressmeddelande.

Vi har inte kunnat hitta någon information om när filmen kommer till Sverige, men vi håller tummarna för att exempelvis Max, som ständigt stoltserar över sina svenska råvaror,  följer Chipotles exempel och deltar i att sprida filmen här.

  • Joakim L

    Jag håller just nu på att se filmen medan min 3-månaders son och min fru sover. Jag var tvungen att pausa och gå ifrån en stund. Google ledde mig hit i pausen och jag måste säga att jag åter igen har blivit chockad över hur vi människor fungerar. Konsumtionssamhället är sjukt på så många nivåer att jag undrar hur vi någonsin ska kunna ta oss ur situationen med mänskligheten i behåll. Var man än kan tänkas fly så hittar man samma industrier, med samma bakomliggande drivkrafter – pengar, till varje pris. Det är dags att formatera och programmera om.

  • Martin

    Handla lokalt. Den lokala marknaden är transparant. Besök gårdar. Många bönder där ute som sitter i klorna på storföretagen ex, scan osv. Vi har makten i vårt val av konsumtion. KUNDEN HAR ALLTID RÄTT!